top of page
Zoeken
  • evy309

Profiteer van het verlaagde BTW-tarief voor warmtepompen en warmtepompboilers.

Vanaf nu tot het einde van 2024 biedt de overheid een aantrekkelijk tijdelijk verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21% voor de installatie van alle soorten warmtepompen (lucht/lucht, lucht/water, en water/water) en warmtepompboilers in nieuwbouwwoningen.

Let op: dit verlaagde tarief geldt niet voor hybride warmtepompen. Waarom kiezen voor warmtepompen en warmtepompboilers?


Warmtepompen zijn veelzijdige en energiezuinige systemen die uw woning kunnen verwarmen en/of koelen:

  • Lucht/lucht warmtepompen (vaak aangeduid als airconditioning) kunnen zowel verwarmen als koelen, waardoor ze ideaal zijn voor ons wisselvallige klimaat.

  • Lucht/water warmtepompen gebruiken buitenlucht om water te verwarmen dat vervolgens door uw verwarmingssysteem stroomt.

  • Water/water warmtepompen onttrekken warmte uit grondwater of oppervlaktewater om uw woning efficiënt te verwarmen.

Een warmtepompboiler is speciaal ontworpen voor het verwarmen van sanitair warm water. Dit type boiler haalt warmte uit de lucht en gebruikt deze om water te verwarmen, wat resulteert in een lager energieverbruik in vergelijking met traditionele elektrische boilers. Het is een ideale vervanging voor een gewone elektrische boiler, waardoor u kunt genieten van aanzienlijke energiebesparingen.


Het BTW-voordeel: wat betekent dit voor u?

 

Met het tijdelijke BTW-tarief van 6% in plaats van 21%, bespaart u maar liefst 15% op de installatiekosten van deze energiezuinige systemen. Dit financiële voordeel maakt de overstap naar duurzame technologieën niet alleen milieuvriendelijk maar ook economisch aantrekkelijk.

Stel bijvoorbeeld dat de totale kosten voor de installatie van een warmtepomp of warmtepompboiler €10.000 bedragen. Onder het reguliere BTW-tarief van 21% zou u €2.100 aan BTW betalen. Met het tijdelijke verlaagde tarief van 6% betaalt u slechts €600 aan BTW, wat een directe besparing van €1.500 oplevert.

 

Speciaal voor nieuwe huiseigenaren

 

Heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is dit het perfecte moment om te investeren in een warmtepomp of warmtepompboiler. Veel nieuwbouwwoningen zijn niet standaard uitgerust met airconditioning, waardoor slaapkamers en leefruimtes tijdens warme dagen onaangenaam heet kunnen worden. Door nu een airconditioning te laten plaatsen, profiteert u van het verlaagde BTW-tarief van 6%, waardoor uw huis comfortabeler wordt en u tegelijkertijd geld bespaart.

 

Voor woningen ouder dan 10 jaar

 

Als uw woning ouder is dan 10 jaar, komt u sowieso in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief van 6% voor renovaties en verbeteringen, inclusief de installatie van warmtepompen en warmtepompboilers. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om uw woning te upgraden naar energiezuinige systemen zonder de hoge kosten van het standaard BTW-tarief.

 

Waarom nu investeren?

 

Naast het financiële voordeel van het verlaagde BTW-tarief, zijn er nog andere redenen om nu te investeren in een warmtepomp of warmtepompboiler:

  • Duurzaamheid: Met de groeiende focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie, verhoogt u de waarde van uw woning.

  • Comfort: Geniet van een comfortabeler leefklimaat het hele jaar door.

  • Besparingen op lange termijn: Door de lagere energiekosten verdient de initiële investering zichzelf na verloop van tijd terug.

 

Conclusie

 

Dit tijdelijke BTW-voordeel biedt een unieke kans om te investeren in duurzame verwarmings- en koelsystemen voor uw nieuwbouwwoning. Door te kiezen voor een warmtepomp (lucht/lucht, lucht/water of water/water) of een warmtepompboiler, profiteert u niet alleen van een lagere BTW-heffing, maar ook van een duurzamer en comfortabeler leefklimaat.

Wacht niet te lang en maak gebruik van deze gelegenheid voordat het verlaagde tarief op 31 december 2024 afloopt.


Heeft u vragen of wilt u meer weten?  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het verlaagde BTW-tarief en de installatie van warmtepompen en warmtepompboilers.

Wij helpen u graag verder!

 


39 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page