top of page
23_edited.jpg

ventilatie

Verse lucht in een ruimte brengen. Nog nooit zo belangrijk geweest als in deze tijden.

CW-CLIMA zorgt dat vuil, vocht en stofdeeltjes uit de lucht van de woning worden gezogen, vervolgens zorgen we voor toevoer van verse lucht. Iedere ruimte en gebouw zijn anders, vraag dus zeker je gesprek of studie aan.

FAQ

Waarom ventileren? 

Om comfortabel en gezond te leven heeft een mens 20m³ verse lucht per uur nodig. 

Onvoldoende toevoer van verse lucht zorgt ervoor dat je steeds dezelfde lucht gaat inademen. 

Een automatisch ventilatiesysteem is de oplossing. 

Wat zijn de gevolgen van slechte ventilatie?

Leven in een slecht geventileerde ruimte kan op lange termijn de klachten van astma, reuma,... verergeren. Net zoals de hoeveelheid huisstofmijt, hoofdpijn, hoesten en slijmvorming zijn eveneens mogelijk. 

Een goede ventilatie zal bovendien vochtproblemen en muffe geurtjes tegen gaan. 

Welke soorten ventilatiesystemen zijn er? 

Er bestaat zowel centrale als decentrale ventilatie. Centrale ventilatie = in verschillende ruimten vanuit één centrale unit ventileren. 
Decentrale ventilatie is individueel per kamer. Deze optie is handig wanneer er geen of nauwelijks ruimte is voor ventilatiekanalen. 

De centrale woning ventilatie kan gebeuren volgens 4 systemen. Meer hierover verder op deze pagina. 

De meest gebruikte systemen zijn ventilatiesysteem C+ en ventilatiesysteem D. 

Prijs en onderhoud?

De prijs is afhankelijk van het type, het gebouw, de installatie,... . Door beroep te doen op CW-CLIMA krijg je voorafgaandelijk een kostenraming. Doordat we een erkend installatiebedrijf zijn riskeer je ook geen boeten voor een slecht geregelde installatie. 

Doordat heel wat vuil zich opstapelt adviseren we u filters regelmatig te controleren, stofzuigen en jaarlijks te vervangen. Alsook een onderhoud van uw systeem om de 3 - 5 jaar in te plannen. Naast het reinigen controleren we ook de functionaliteit van uw systeem. 

Ventilatiesysteem C

Ventilatiesysteem A

Natuurlijke luchtafvoer en luchtaanvoer zonder mechanische hulp.

De verluchting gebeurt via manueel aan te passen roosters. Vervuilde lucht kan afgevoerd worden via een verticaal ventilatiekanaal in de badkamer of keuken.

Als RENSON Ambassador zijn dit 2 veel gebruikte systemen voor woningbouw.

Ventilatiesysteem C+

Renson ventilatie

Ventilatiesysteem D

Renson ventilatie

Met de Endura Delta heeft u een balansventilatie-unit die qua vraagsturing een stuk verder gaat dan de bestaande D-systemen met warmteterugwinning (waarbij zowel toevoer van verse lucht als afvoer van vervuilde lucht mechanisch gebeuren).

Met ingebouwde CO2-, VOC- en vochtsensoren kan daarmee op vlak van balansventilatie pas écht geventileerd worden volgens uw behoeften en leefpatroon. En dat tegen het laagst mogelijke verbruik en met een zo hoog mogelijke warmteterugwinning (tot 89 procent). Dankzij een app kan u de binnenluchtkwaliteit 24/7 monitoren, het ventilatieniveau programmeren en verwittigd worden wanneer filters aan vervanging of nazicht toe zijn.

Meer informatie?

De centrale afvoerunit is uitgerust met geïntegreerde sensoren die continu het CO2- of vocht- en/of VOC-niveau in de binnenlucht meten per aangesloten ruimte in huis.

Dd Healthbox voert als ‘het hart van het Renson C+-systeem’ dan ook alleen vervuilde lucht af waar en wanneer nodig, perfect afgestemd op het leefpatroon en de behoeften van de bewoners. Bijgevolg is dit een heel energiezuinig systeem, zeker in een Smartzone-configuratie. Dan gebeurt afvoer van vervuilde binnenlucht zelfs in de slaapkamers, zodat u daar van een goede nachtrust geniet.

Dankzij de Healthbox app heeft u bovendien 24/7 zicht op de binnenluchtkwaliteit en op de activiteiten van de Healthbox.

Meer informatie?

waarom kiezen voor CW-CLIMA

Fabrieksgarantie

kwaliteit van de bovenste plank.

transparant en eerlijk

betrouwbare installaties met onderhoudsplan.

RENSON Ambassador

hoogwaardige kwaliteit. ISO9001 Renson

eigen service dienst

preventie, onderhoud en herstel.

gebruiksvriendelijk

bedien eenvoudig via je smartphone of tablet met de wifi-module

Installatie met respect voor je interieur

Dankzij het maatwerk zal u visueel weinig merken van de installatie.

Vraag een offerte aan

Heel graag werken we een offerte op maat uit. Zo ontdek je welke installatie best passend is voor jouw woning of jouw bedrijf.

bottom of page